poniedziałek, 27 października 2014

Ciasteczka bananowo-owsiane



 Ciastka robi się w 5 minut, a tak naprawdę do bananów, które tutaj wszystko „sklejają”, można dodać co nam się rzewnie podoba i oczywiście co znajdziemy w naszych zapasach (np. rodzynki lub inne suszone owoce). Wyjątkowo zdrowa, a zarazem dietetyczna przekąska i co dziwne również smaczna.


Składniki na około 12 ciasteczek:
2 banany
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
1 łyżka miodu
2-3 łyżki orzechów włoskich lub innych
2-3 łyżki drobnych kawałków gorzkiej czekolady
¼ łyżeczki cynamonu
Szczypta soli



Banany rozgnieść widelcem w dużej misce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki i lekko spłaszczone układać na blasze. Piec 20 minut w temperaturze 180° C.

Przed upieczeniem


Po upieczeniu

2 komentarze:

Agata pisze...

idealna przekąska do szkoły :) świetnie wyglądają!

Wiola Marcin pisze...

Właśnie robię zobaczymy jak wyjdą, aleee pachnie niesamowicie :D

Prześlij komentarz