niedziela, 13 września 2015

Muffinki brownie z malinami


Jest to moja miłość od pierwszego wejrzenia, a raczej posmakowania (; Przepyszne, najlepsze! Intensywnie czekoladowe, przełamane malinowym, kwaskowym posmakiem. Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Najlepsze są jeszcze lekko ciepłe, z chrupiącą skorupką na górze. Po prostu, nie sposób się powstrzymać (:
Przepis ze strony p. Doroty.



Składniki na 12 muffinek:
100 g gorzkiej czekolady
100 g masła
140 g cukru
2 jajka
100g mąki pszennej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
ok. 150 g malin

Masło wraz z połamaną czekoladą rozpuścić w rondelku, cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając, dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz masę czekoladową. Następnie wrzucić maliny i delikatnie wymieszać. Masę przekładać do foremek na muffinki, do ¾ ich wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. 




























8 komentarze:

Renata Walczak pisze...

bardzo lubię ciasta z malinami, a muffiny szczególnie :)
pięknie wyszły :)

Janusz Bartoszek pisze...

Wspaniale się prezentują ^^ Pychota ^^ Ps. Zostaję na dłużej :)

Magda Głowacka pisze...

Dziękuję i polecam, bo są przepyszne (:

Julianna Bednarczuk pisze...

wszystko co czekoladowe biorę w ciemno;) a jeszcze te malinki... mmmm...

Marzena Szkodzińska pisze...

Te muffinki skradły moje podniebienie, wyglądają cudnie :-)

Piotr Pałasz pisze...

Mmm... Czekolada i maliny to wspaniałe połączenie! :)

kuchcikOla pisze...

Czekolada i maliny, mmmm... :) A to wszystko w jednym pysznym muffinie :)

Lady laura. pisze...

Bardzo lubię to połączenie smakowe.

Prześlij komentarz