czwartek, 2 lipca 2015

Placuszki z fasolką

Tym razem coś obiadowego dla maluchów. Ciekawa odmiana dla tradycyjnych obiadków, a zarazem sprytne przemycenie warzyw dla niejadków.


Składniki:
150-200g mrożonej fasolki szparagowej
100g piersi z kurczaka
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
szczypta soli
olej do smażenia






Zamrożoną fasolkę wrzucić do niewielkiej ilości wrzątku i gotować kilka minut. Mięso również obgotować w małej ilości wody. W tym czasie jajka wybić na miseczkę i dokładnie rozbełtać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Odcedzone warzywa i mięso pokroić w małe kawałeczki i wymieszać z masą jajeczną. Można odrobinę posolić. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Nakładać łyżką niewielkie placuszki i smażyć, aż się lekko zrumienią. 








1 komentarze:

Angelika i Monika Candy Pandas pisze...

Muszą ciekawie smakować :)

Prześlij komentarz