wtorek, 23 września 2014

Zupa z zielonego groszku

Zupka smaczna i pożywna. Inne zastosowanie puszki zielonego groszku stojącej od dawna w szafce. Idealnie nadaje się na rozgrzewkę podczas jesiennej słoty.  
 



Składniki:
1 puszka groszku konserwowego
2-3 l bulionu warzywnego
ziemniaki i marchewka wg uznania
około ½ kg kiełbasy zwyczajnej lub innej
sól, pieprz, pęczek koperku
małe sucharki






Bulion warzywny zagotować (może być z kostki). Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, gotować około 10 minut. Dodać odsączony groszek i pokrojoną w kostkę, podsmażoną kiełbasę. Gotować jeszcze ze 20 minut. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.
Podawać z małymi sucharkami.   


1 komentarze:

Anonimowy pisze...

Zupka bardzo apetycznie ,wygląda jest kolorowa cieszy oko i podniebienie tez,lubię takie lekkie zupki
Pychotka

Prześlij komentarz