Tym razem coś obiadowego dla maluchów. Ciekawa odmiana dla
tradycyjnych obiadków, a zarazem sprytne przemycenie warzyw dla niejadków.
150-200g mrożonej fasolki szparagowej
100g piersi z kurczaka
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
szczypta soli
olej do smażenia
Zamrożoną fasolkę wrzucić do niewielkiej ilości wrzątku i
gotować kilka minut. Mięso również obgotować w małej ilości wody. W tym czasie
jajka wybić na miseczkę i dokładnie rozbełtać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Odcedzone
warzywa i mięso pokroić w małe kawałeczki i wymieszać z masą jajeczną. Można
odrobinę posolić. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Nakładać łyżką
niewielkie placuszki i smażyć, aż się lekko zrumienią.
1 komentarze:
Muszą ciekawie smakować :)
Prześlij komentarz