200g mąki pszennej (1 i 1/3 szklanki)
90 g mąki ziemniaczanej (małe pół szklanki)
6 jajek
200g cukru (1 szklanka)
stopiona kostka margaryny
aromat waniliowy
2 łyżeczki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba
rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Nadal mieszając dodawać
stopniowo roztopioną margarynę i aromat waniliowy. Następnie 2/3 ciasta wlać do
dużej keksówki (wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką). Pozostałą część
ciasta wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne.
4 komentarze:
Bardzo apetycznie wygląda!
fajne esy floresy na pewno smaczna:)
Lubię, ale nigdy nie robiłam. :)
Ślicznie wyglądają te zawijaski :)
Prześlij komentarz