Zupka smaczna i pożywna. Inne zastosowanie puszki zielonego
groszku stojącej od dawna w szafce. Idealnie nadaje się na rozgrzewkę podczas jesiennej
słoty.
Składniki:
1 puszka groszku konserwowego
2-3 l bulionu warzywnego
ziemniaki i marchewka wg uznania
około ½ kg kiełbasy zwyczajnej lub innej
sól, pieprz, pęczek koperku
małe sucharki
Bulion warzywny zagotować (może być z kostki). Wrzucić
pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, gotować około 10 minut. Dodać
odsączony groszek i pokrojoną w kostkę, podsmażoną kiełbasę. Gotować jeszcze ze
20 minut. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.
Podawać z małymi sucharkami.
1 komentarze:
Zupka bardzo apetycznie ,wygląda jest kolorowa cieszy oko i podniebienie tez,lubię takie lekkie zupki
Pychotka
Prześlij komentarz