2 paczki krakersów
2 paczki wiórków kokosowych (każda po 100g)
2 budynie śmietankowe
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 l mleka
2 żółtka
1 ½ kostki masła (350g)
1 ½ szklanki cukru
3 łyżki mąki pszennej
Przygotowanie:
Garnek 1.
Zmiksować: 1 szklankę cukru, 1 ¾
szklanki mleka, 2 żółtka, 1 cukier wanilinowy i 3 łyżki mąki pszennej.
Garnek 2.
Zagotować 1 ½ szklanki mleka z ½
szklanki cukru, zdjąć z ognia.
Następnie zawartość garnka 2.
przelać do garnka 1. Całość zagotować, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
Odstawić do wystudzenia.
W tym czasie 1 ½ kostki masła
zmiksować z 2 budyniami w proszku. Dodać do wystudzonej masy budyniowej i ponownie
zmiksować. Pod koniec wsypać 1 paczkę wiórków kokosowych.
W kwadratowej blasze układać
warstwami:
Krakersy
Masa budyniowa
Krakersy
Masa budyniowa
Krakersy
Masa budyniowa
Wiórki kokosowe
Wstawić do lodówki na kilka
godzin.